Index Vakbarát Hírportál

Megújul a Pasaréti út, forgalomkorlátozásokra kell számítani

2019. március 12., kedd 13:43

Március 18-án indul a felújítás a budapesti Pasaréti úton és várhatóan ősszel fejeződik be. Felújítják a közutat és a járdákat, új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Nagyajtai és a Hidász utcánál, a lámpa nélküli zebráknál középszigeteket építenek, rendezik a parkolási helyzetet, a közvilágítást, frissítik a zöldfelületeket, írja a Főpolgármesteri Hivatal közleménye.

A felújítás ideje alatt, április elejétől több ütemben egyirányúsítják majd a Pasaréti utat várhatóan két ütemben, először a Szilágyi Erzsébet fasor és a Gábor Áron utca, majd a Gábor Áron utca és a Pasaréti tér közötti szakaszon – az ideiglenes forgalmi rendről a BKK később ad tájékoztatást. 

Az útszakasz a felújítás után is 2 x 1 sávos marad, ugyanakkor a forgalombiztonság növelése érdekében kissé szűkebb lesz az útpálya, ami a közlemény szerint lassabb haladásra ösztönzi majd az autósokat.  

Új parkolás, új fák

A Pasaréti út felújításának egyik célja a parkolási helyzet rendezése, ugyanis sokan szabálytalanul várakoznak gépkocsijukkal a környéken. Ezért az egész felújított szakaszon megállási tilalom lép életbe, ugyanakkor szabályos parkolásra továbbra is lesz lehetőség a környéken. 

A Pasaréti út felújított szakasza mentén álló 260 fa döntő többségéhez nem szükséges hozzányúlni, az útépítés és a szegélymódosítás miatt azonban 7 fa helyére másik útsorfát telepítenek az adott útszakaszon. Egyúttal bővül is a zöldfelület: a rekonstrukció által érintett útvonalon további 11 sorfát, mintegy 250 négyzetméternyi cserjét ültetnek, és 1700 négyzetméternyi területet füvesítenek a zöldfelület tartósságához szükséges talajcsere elvégzése után.

A felújítás kivitelezője a Strabag Általános Építő Kft., a beruházás költsége nettó 985 millió forint.

Rovatok