Index Vakbarát Hírportál

Meghökkentő módon álcázták magukat a kunszentmiklósi réztolvajok

2019. március 13., szerda 12:24

Elfogtak két kunszentmiklósi férfit, akik december óta dézsmálták az egyik gyár vörösréz hulladékát - közölte a rendőrség. Az egyik helyi üzem képviselője tett feljelentést a rendőrségen, mert észrevették, hogy a vörösrézhulladék tárolására szolgáló konténerből nagy mennyiségű, körülbelül 3000 kilogramm színesfém tűnt el.

A nyomozás során felmerült, hogy olyan személy is részt vett a lopásban, aki jól ismerte a tárolás körülményeit. Feltérképezték a jelenlegi és volt munkavállalókat, elemezték a térfigyelő- és biztonsági kamerák felvételeit. Eljutottak a két feltételezett tetteshez, akik március 11-én éjjel ismét bemásztak a gyár udvarára azért, hogy rezet lopjanak.

A nyomozók tetten érték a tolvajokat. Egyiküket, egy 28 éves helyi lakost még a helyszínen sikerült elfogni, 23 éves társa elmenekült, néhány órával később találták meg.

A férfiak lopás közben meghökkentő módon álcázták magukat: egy gyermek alsónadrág elején két lyukat vágtak, és ezt húzták a fejükre. A kamerafelvételeken jól felismerhető mintás alsót a rendőrök lefoglalták.

A férfiak legalább nyolcszor jártak a gyárban, körülbelül 3,6 millió forint értékben loptak el rezet. A nyomozók a színesfémet illegálisan átvevő férfit is beazonosították. Egy 41 éves dunavecsei lakost orgazdaság, míg a két kunszentmiklósi tolvajt lopás miatt hallgatták ki. A rendőrök mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették. 

Rovatok