Index Vakbarát Hírportál

Korábban javítóintézetben ült a szekszárdi kislány feltételezett gyilkosa

2019. március 13., szerda 09:01

A szekszárdi kislány meggyilkolása miatt hétfőn előzetes letartóztatásba került K. Dániel 2016-ban életveszélyes fenyegetések miatt javítóintézetbe került, írja a Bors. A lap szerint a most 19 éves férfinek három évet kellett volna a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyén eltöltenie, azonban egy éve szabadon engedték.

K. Dániel az intézetben folyamatosan gyógyszeres kezelés alatt állt, többször nyelt tűt öngyilkossági szándékkal, és fenyegetőzött azzal, hogy végez magával. A lap szerint érthetetlen, hogy ilyen körülmények mellett miért engedték ki korábban az intézetből. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól egyelőre nem kaptak tájékoztatást az ügyről.

A szekszárdi férfi, miután agyonverte a 6 éves kislányt és a holttestét a patakba dobta, ismét öngyilkosságot kísérelt meg. Őrizetbe vétele után derült ki, hogy 2017 őszén a bíróság cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alá helyezte, mert nem teljesen beszámítható. 

Miután a bíróság hétfőn elrendelte az előzetes letartóztatását, K. Dánielt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították, ahol a beszámíthatóságát vizsgálják majd.

Ha beszámíthatónak találják, a férfira akkor sem szabható majd ki életfogytiglani szabadságvesztés, mivel a gyilkosság idején még nem töltötte be a 20. életévét.

Rovatok