Index Vakbarát Hírportál

Van bruttó 5 milliót és van 1,7 milliót kereső miniszter is

2019. március 19., kedd 09:53 | aznap frissítve

Bár tavaly augusztusban már jelentősen emelték a miniszterek fizetését, márciustól újabb ugrás következett be. Egy tavaly nyári törvénymódosítás tette lehetővé a kormányfőnek, hogy a havi 1 296 000 forintos illetménytől eltérő járandóságot állapítson meg a minisztereknek. Néhány miniszter emellett képviselő is, akiknek az illetménye márciustól 100 ezer forinttal emelkedett. Jelentős különbségek vannak a miniszterek fizetése között. Az alábbi összeállítás a Napi.hu és a Blikk cikke alapján készült.  

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a Blikknek azt írta: a miniszterek fizetése tavalyhoz hasonlóan most is a nemzetgazdasági átlagkereset hatszorosa. Illetményük ennek megfelelően emelkedett 11 százalékkal.  

 

 

(Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével (j4) megtartotta alakuló ülését Magyarország új kormánya Budapesten, a Klebelsberg Kultúrkúriában 2018. május 18-án. Balról jobbra: Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős tárca nélküli miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Kovács Zoltán kormányszóvivő, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter (takarásban), Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Viktor, Bíró Marcell, a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkára, Benkő Tibor honvédelmi miniszter.  Fotó: Szecsődi Balázs / MTI) 

Rovatok