Index Vakbarát Hírportál

Igazi kirándulós idő lesz vasárnap

2019. március 30., szombat 18:29

Napos és meleg lesz az idő vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, úgyhogy nyugodtan lehet tervezni a kerti partikat és kirándulásokat. Az met.hu-n elérhető előrejelzés alapján csapadék sehol nem várható, zavartalan lesz a napsütés, az ország nagy részén vasárnap délelőtt 14-18 fok lesz, délután pedig van, ahol akár 23 fok is lehet majd. Frizbizni és tollasozni viszont nem mindenhol lehet majd jól, az északi, északnyugati szelet néhol élénk lökések kísérhetik.

Szombat este azért még hűvös lesz az országban, és bár túlnyomóan derűs lesz az ég és sehol nem várható csapadék, 10 fok fölé nem nagyon megy majd éjszaka a hőmérséklet, hajnalban pedig lehet, hogy még fagyni is fog az ország jó részén. 

A jövő hét is naposan indul majd, bár hétfőn már gomolyfelhők is előfordulnak majd. Az északkeleti szél megélénkül, az Alföldön megerősödik, egy-egy helyen viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között várható, de néhol fagypont közelében alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 16 és 21 fok között valószínű, ennél csupán északkeleten lehet kissé hűvösebb.

Rovatok