Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin: Európa lassú öngyilkosságot követ el, ha lemond a keresztény kultúráról

2019. március 30., szombat 21:54

Európa lassú öngyilkosságot követ el, ha lemond a keresztény kultúráról és a fiatalok támogatásáról, ezért belülről kell megváltoztatni, mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek az olaszországi Veronából.

Novák Katalin a Családok Világkongresszusa elnevezésű rendezvényen szólalt fel, ahol Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes arról beszélt, Magyarország megmutatta, hogy a családnak kell a kormányok politikai és gazdasági döntései középpontjában állnia.

Novák szerint "Európa a mi Európánk (...), elemi érdekünk, hogy belülről változtassuk meg", a migráció és a családpolitika kérdése pedig összefügg, hiszen a migráció támogatása sok európai vezető szerint válasz a népesedési problémákra. A magyarok és az olaszok azonban nem szeretnék ezt az utat járni, az erős határokban hisznek. De arról is beszélt, hogy több országból is jelezték neki, hogy megismernék a magyar családtámogatási rendszert.

Novák Katalin kitért arra is, hogy a veronai kongresszus indulatokat generált, nagy tiltakozások voltak. Kijelentette, hogy ő azért vett részt az eseményen, hogy bemutassa a magyar családpolitikát, tehát semmi ellen nem szólalt fel, csak a családi értékek mellett állt ki. (MTI)

Rovatok