Index Vakbarát Hírportál

A Párbeszéd és a Mi Hazánk is feljelentést tesz a szegedi botrány miatt

2019. április 1., hétfő 12:51

Mint megírtuk, a Mi Hazánk mozgalom tagjai szombaton megzavartak egy roma LMBTQ emberekről szóló előadást. Az esemény egyik szervezője szerint szóban többször is gyalázták a résztvevőket és a homoszexualitás népszerűsítésének abbahagyására szólítottak fel. A Mi Hazánk tagjai a rendező elmondása szerint kitépték a kábelt a projektorból, és egy transzparenst is megpróbáltak feltartani, amit az egyik résztvevő széttépett.

A Párbeszéd - aminek a molinója kint volt az előadás helyszínén - hétfőn közölte, hogy büntető és szabálysértési feljelentést tesznek az ügyben. Kovács Tamás, a párt helyi elnöke közölte,

a Fidesz kedvenc ellenzéki csoportosulásának ifjúsági szervezete zavarta meg az eseményt, azonban az eset nem egyedi, mivel az LMBTQ-csoportot korábban kitiltották az uniós támogatással fenntartott szegedi Új Nemzedék Központból is.

Kovács ezért felkérte a Fidesz helyi vezetőit, hogy ítéljék el a történteket, szerinte ebből lehetne csak látni, hogy a kormánypárt az ilyen szélsőséges nézetek mellett áll vagy elhatárolódik tőlük. A Párbeszéd helyi elnöke szerint a rendőrségnek vizsgálnia kell azt is, hogy a résztvevők között helyet foglaló aktivisták antiszemita felhangú karlendítésre hivatkozva álltak föl a nyilvános rendezvényen.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke közölte, ők is feljelentést tesznek, mivel úgy véli, hogy ifjúsági szervezetük tagjainak korlátozták a szólás- és véleménynyilvánítási szabadságát, amikor

az egyesült balliberális oldal pártrendezvényén fel kívántak szólalni a homoszexuális propaganda ellen.

Közlése szerint a szervezők agresszívan léptek föl, lökdösni kezdték az aktivistákat, összetépték a Stop homoszexuális propaganda feliratú molinójukat, majd öt percre rájuk zárták az ajtót és ezzel megsértették az aktivisták személyi szabadságát.

A pártelnök szerint félremagyarázzák a normalitás jegyében kifejezést és nácikat vizionál a sajtó, ezért ők helyreigazítást kezdeményeznek. Toroczkai tagadta azt is, hogy ők a Fideszhez lennének köthetőek, ez szerinte a balliberális tömb propagandája.

Rovatok