Index Vakbarát Hírportál

Kirabolta 92 éves szállásadóját egy befogadott hajléktalan

2019. április 4., csütörtök 09:41

A ceglédi ügyészség rablás bűntette és sorozatos lopás miatt vádat emelt egy hajléktalan férfi ellen, aki kirabolta azt a 92 éves asszonyt, aki unokájával együtt szállást és munkát adott neki.

Az idős nő az unokájával együtt élt egy tápiószőlősi tanyán. 2018 áprilisában az unoka egy budapesti építkezésen megismerkedett a hajléktalan férfival, akinek felajánlotta, hogy lakhat a tanyájukon. Az unoka a munkaadójánál is beajánlotta a férfit, aki alkalmazta őt.

Egy hét elteltével a hajléktalan férfi és az unoka összeveszett valamin a tanyán, ezért a férfi kiadta a vádlott útját. Kikísérte őt a buszmegállóhoz, de azt nem ellenőrizte, hogy a férfi felszállt-e a buszra - nem is tette. Visszament a tanyához, ahol az idős nő a ház előtti padon üldögélt.

A vádlott az asszony mellé ült és 20 ezer forintot kért tőle élelemre.

Az idős nő az otthonkája zsebéből elővette a zsebkendőbe csavart pénzét és oadaadta a kért összeget a férfinak, de az nem elégedett meg ennyivel. Még több pénzt kért, és amikor nem kapott, az asszony vállát, karját megszorította, lefogta, zsebéből kirángatta a pénzt és 60 ezer forinttal távozott. 

Az asszony a vele történteket csak egy hét elteltével mesélte el az unokájának, aki bejelentést tett a rendőrségen. A nőt megviselték az események, állapota rohamosan romlott, majd októberben természetes okból elhunyt.

A vádlott hiába volt nála a rabolt pénz, Vecsésen, Kecskeméten és Budapesten is lopott bevásárlóközpontokból ételt, italt és ruhát.

A bíróság a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és lopás vétségével vádolja a férfit, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

Rovatok