Index Vakbarát Hírportál

Szél Bernadett szerint a tranzitzóna úgy néz ki, mint egy börtönóvoda

2019. április 4., csütörtök 17:22

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselők a röszkei tranzitzónában jártak, egy videóban számoltak be a tapasztalataikról. Szabó Szabolcs szerint már csak azért is látni szerették volna, milyen a helyzet, mert az utóbbi időben többször kiderült, hogy nem adnak enni az itt várakozó menedékkérőknek. Szél szerint nem igazán látták őket ott szívesen.

"Ha egy mondatban akarnám leírni, hogy én hol voltam, tulajdonképpen egy börtönóvodában voltam"

- mondta Szél: 101 fő tartózkodik jelenleg a tranzitzónában, abból 61 gyermek, tudta meg. A legkisebb gyerek pár hónapos. Majd felsorolt néhány orvosi esetet is.

Nekem ne mondja senki, hogy ők terroristák. Ne mondja senki, hogy ezek a gyerekek bármi rosszat tettek

- mondja Szél a videóban, szerinte azért nem is engedi a kormány a fotók, videók készítését, mert az emberek szíve megesne ezeken a gyerekeken.

Könnyebb hergelni az országot, meg gyűlöletet kelteni, meg elmondani azt, hogy a migránsok, azok borzalmasak. De ha bejön ide az ember, és meglátja a rácsokon keresztül ezt az óvodát tulajdonképpen, akkor azért egy másik képe is feldereng ennek a történetnek (...) és nekem ezt nem fogja tudni soha Orbán Viktor és a kormány megmagyarázni, hogy 61 gyermeket miért kell börtönóvodában tartani

- mondja Szél, aki azt is bejelentette, hogy képviselőtársával együtt egy találkozót kezdeményeznek a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal vezetőivel.

Rovatok