Index Vakbarát Hírportál

Otthagyta az orvos a szakrendelőt, aki ellen panaszt tettek fenékre csapás miatt

2019. április 8., hétfő 12:01

Március 11-én a Bajcsy-kórház XVII. kerületi szakrendelőjében az ápolói szakmai gyakorlatának első napját az intézményben töltő, egészségügyi szakgimnáziumos diáklány fenekére többször is ráütött L. doktor. A 18 éves Zsófia a történetet egy több mint 430 ezer tagot számláló, de zárt Facebook-csoportban írta le.  

A fiatal nő édesapja az eset után személyesen, majd emailben is panaszt tett, amelyben leírta a kétszeri fenékre csapást, és arra kérte a főorvost, hogy vizsgálja ki az esetet, és – ha szükséges – tegyen etikai, jogi lépéseket.

A Bajcsy-kórház illetékes vezetősége meghallgatta az orvost a panasz nyomán, majd  Zsófia édesapját március 26-án arról értesítette a kórházigazgató, hogy az érintett orvos már nem dolgozik az intézményben.

Bodnár Attila, a kórház főigazgatója azt írta levelében, hogy az orvos tagadta a fenékre csapást, és azt is, hogy megjegyzést tett volna a diáklány ruházatára, majd azonnal felmondta a szerződést a kórházzal. A főigazgató a levélben még azt írja: így, hogy a főorvos már nem dolgozik az intézményben, a kórháznak nincs jogköre további vizsgálat lefolytatására. 

„Mennyivel többet nyert volna mindenki egy őszinte bocsánatkéréssel” – értékelte a történteket Zsófi édesapja.

Rovatok