Index Vakbarát Hírportál

11 milliót szerző unokázós csalót fogtak el

2019. április 8., hétfő 16:52

Újra lecsapott a BRFK unokázós nyomozócsoportja, amely ezúttal egy 23 éves férfit fogott el, aki több sértettől összesen közel 11 millió forintot csalt ki.

A budapesti L. Markó  ismeretlen társával 2019. január 2-án hajnalban felhívott egy III. kerületi idős asszonyt, akivel elhitette, hogy a fia, majd egy balesetben okozott kár megfizetése miatt pénzt kért. A sértett a megtakarított pénzét átadta egy férfinak, aki a fia barátjaként mutatkozott be. L. Markó 2019. március végéig további három unokázós csalást követett el, amellyel közel 11 millió forintot, illetve ékszereket csalt ki az idős sértettektől.

A A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoportja 2019. április 3-án egy VII. kerületi bevásárlóközpontban fogta el az azóta azonosított L. Markót. A rendőrök a férfi XIII. kerületi lakásán közel egymillió forintot, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, telefonkönyveket, valamint azokból kitépett lapokat találtak és foglaltak le.

A nyomozók L. Markót csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. április 6-án elrendelt. Ismeretlen társát továbbra is keresik.

via Police.hu

Rovatok