Index Vakbarát Hírportál

Börtönbüntetés és pénzbírság vár a zsebre bírságoló volt rendőrre

2019. április 9., kedd 15:57

3 év és 6 hónapi börtönfokozatú szabadságvesztést, 4 évi közügyektől eltiltást, valamint 50 napi tétel, napi tételenként 1000 forintos pénzbüntetést szabott ki a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa egy volt rendőr főtörzsőrmesterrel szemben.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség három rendbeli az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt állította a bíróság elé a volt rendőrtisztet, közölte a vádhatóság. A megalapozott gyanú  szerint ugyanis

a körzeti megbízott rendőr 2019. március 20-án a reggeli órákban a 2-es számú főúton Rétság térségében három külföldi kamionvezetőtől sebességtúllépés miatt készpénzbírság fizetését kérte, a kapott, összesen 100 Eurót és 80 zlotyt pedig eltette.

Az ügyben a volt rendőr főtörzsőrmestert a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség már április 3-án a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa elé állította, és három rendbeli az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt börtönfokozatú szabadságvesztés büntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Rovatok