Index Vakbarát Hírportál

Közös ellenzéki jelölteteket indítanak Kaposváron is

2019. április 9., kedd 07:00

Bejelentették hétfőn az ellenzéki pártok, hogy közös jelöltek lesznek Kaposváron minden körzetben az őszi önkormányzati választáson. Az ATV számolt be a sajtótájékoztatóról, ahol Fejes István, a Kaposváriakért Egyesület elnöke azt mondta, hogy egyesületi színekben fognak indulni az ellenzéki jelöltek, és minden körzetben egy darab ellenzéki jelölt lesz. A pártok nem indítanak saját jelölteket.

A szövetséget a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP hozta létre. Bíznak abban, hogy így sikerül átvenni a kormánypártoktól a fideszes Szita Károly által vezetett város irányítását.

Szombaton írtunk arról, hogy miközben hétfőre tervezték az ellenzéki összefogás bejelentését Kaposváron, a Facebookon máris működésbe lépett egy oldal, amely pont azt a nevet viseli, amelyet a civil ernyőszervezetre kitalált az ellenzék. A Kaposváriakért oldalt március 7-én hozták létre – egy nappal azután, hogy a DK-s Kováts Imre leírta az egyesület nevét –, de csak pénteken került rá az első bejegyzés – írta a Kapost.hu.

Mindössze 83 követője van az oldalnak – egy hozzászóló kommentje jelzi csak, hogy van, akit megtévesztett a profil –, amely valójában nem annyira megtéveszteni akar, mint inkább gúnyt űzni az ellenzékből.

Rovatok