Index Vakbarát Hírportál

Nyolc év börtönt kapott a zuglói erőszakoló

2019. április 9., kedd 09:26

Első fokon 8 év börtönbüntetésre ítélték a most 30 éves K. Balázst, aki 2016 decembere és 2017 áprilisa között négy nőt támadott meg Zuglóban.

A vádirat szerint a férfi autójával a kerületet járta és vadászott az éjszaka az utcán egyedül járó nőkre, gyakran olyanokra, akik az éjszaki buszról szálltak le. Miután kiválasztotta áldozatát, kiszállt a kocsijából

meztelenül, arcát egy sállal vagy maszkkal eltakarva. A nőket lefogta, földre rántotta és bántalmazta, többüket ököllel ütötte, hogy őket szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítse. Egyiküket olyan súlyosan bántalmazta, hogy nyolc napon túl gyógyuló arccsont-, szemüreg-, illetve állcsont töréseket szenvedett, ami súlyos egészségromlásához vezetett.

Két esetben a szexuális erőszak kísérleti szakban maradt, egyszer a megtámadott nő hangos kiabálása és heves védekezése miatt, másodszor pedig azért, mert a nő segélykiáltásait meghallotta egy közeli házban lakó ember, aki megzavarta az elkövetőt.

A rendőrség K. Balázst az utolsó támadása után egy nappal fogta el, azóta előzetesben várta az ítéletét. Az ügyész a büntetése súlyosbítása érdekében fellebbezett, ezért az ügy másodfokon folytatódik, a vádlott letartóztatása mellet.

Rovatok