Index Vakbarát Hírportál

Focilabdával zaklatta a DK-sokat az önjelölt kormánypropagandista

2019. április 10., szerda 20:52

A fővárosi rendőrök szerda délután, bejelentés alapján intézkedtek Budapesten a Nyugati téren, mert a bejelentés szerint ott, egy férfi az aláírást gyűjtő aktivisták sátrába labdát rúgott. A férfi a rendőrök kiérkezése előtt már elhagyta a helyszínt, számol be az esetről a police.hu. A történtekkel kapcsolatosan a BRFK ismeretlen tettes ellen garázdaság gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

A nyomozásban a terézvárosi rendőrök tanúkat hallgattak ki és a további bizonyítékokat gyűjtenek.

Az eset előzményeiről a 24.hu számolt be. Eszerint futball-labdával érkezett zaklatni a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtő aktivistáit Bede Zsolt. Az DK-sok szerint a Vadhajtások kormánypárti botrányhőse a Nyugati téren felállított sátrukat kezdte el rugdosni. 

Szóváltás alakult ki a felek között, majd kihívták a rendőröket. A jelenet szemtanúinak elmondása szerint a DK-sok egyike is beszállt a labdarúgó-mérkőzésbe, s felrúgta a labdát a volt Skála-áruház emeletére.

Frissítés: A DK bejelentést tesz a választási bizottságnál a választás rendjének megsértése miatt, jelentette be Dobrev Klára, a DK listavezetője.

Rovatok