Index Vakbarát Hírportál

1,3 milliárdból építene munkásszállót Újpesten a kormány

2019. április 10., szerda 21:32

Egy szerdai kormányhatározat értelmében több mint 1,3 milliárd forintot költ a kormány arra, hogy munkásszállóvá alakítsa az Árpád út 124-126 szám alatti volt Árpád Kórházat, amiből egy tavalyi előterjesztés szerint még hajléktalanszállót akartak csinálni – szúrta ki a 444.hu.

A határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg és egyértelműen munkásszállóról van benne szó, aminek tervezési és kivitelezési költségeihez azonnali határidővel egészen pontosan 1 318 800 000 forintot biztosít a kormány.

Ez főleg azért érdekes, mert a hvg információi szerint tavaly novemberben még hajléktalanszállót akartak ide építeni, amivel 150 ember tartós ellátását oldották volna meg, elsősorban olyanokét, akik koruk, egészségi vagy mentális állapotuk miatt nem képesek az önellátásra, illetve tartós ápolásra szorulnak.

A lap cikke alapján ekkor már részletes tervek voltak a szálló kialakítására, ezért is furcsa, hogy hirtelen a vidékről Budapestre utazó munkavállalók számára akarnak elérhető áron szállást biztosítani ugyanitt. A felújítás ára is megszaladt kissé, a hvg akkor még 270,9 milliós összköltségről írt, a jelenlegi projekt ennek közel ötszöröséből valósul majd meg.

Rovatok