Index Vakbarát Hírportál

A Momentum leváltaná a IX. kerületi szervezetük vezetőségét egy Facebook-poszt miatt

2019. április 13., szombat 23:23

Jogállamban élünk, ahol az ártatlanság vélelme MÉG a politikai ellenfeleinknek is kijár. Újra és újra leírni, hogy valaki feltárta a helyi parkolási maffia sötét ügyeit, amiben X és Y is érintett, szintén nem korrekt. Gyanús dolgokra rámutatni tiszteletre méltó közszolgálati tevékenység, de BIZONYÍTÉKOK nélkül vádolni és bűnösséget kikiáltani nagyon veszélyes. Mi szeretnénk a végére járni minden korrupciós ügynek, és a jog előtt elszámoltatni a benne részt vevő ÖSSZES politikust. Jelenleg azonban az a szomorú tény, hogy ez az ügy még nincs megoldva

- ez volt a Momentum ferencvárosi oldalának első posztja Facebookon, a szöveget Nagy Tibor, a kerületi alapszervezet vezetője írta. A 444.hu szombat este nyolckor írta meg hosszabban, hogy miért érdekes ez a poszt.

Egyrészt a piszkos ügyekbe keveredett politikusokkal nem volt korábban a párt ilyen finomkodó. „Orbán Viktor előtt két út áll: politikus bűnözőként a magyar büntetésvégrehajtás valamely intézménye, vagy Vlagyimir Putyin oroszországi menedéke" - írta nemrég a párt elnöksége, de pont a IX. kerületben csináltak akciót a visszaélések miatt: szórólapokat tettek az autókra, felhívva a figyelmet arra, hogy az önkormányzat segítségével lopják el az emberek pénzét.

Másrészt egy másik posztban azt is tisztázták - és így válik érthetővé a fenti, finomkodó posztjuk is -, hogy a Momentum az MSZP-vel együtt nem támogatja Baranyi Krisztinát, aki a ferencvárosi polgármesterségért indul, és aki évek óta harcol a parkolási visszaélések ellen a kerületben. A posztban azt írták:

Baranyi Krisztina többször is nekünk szegezte a kérdését, hogy "Miért nem őt támogatjuk?". Erre ideje válaszolnunk: nem személyes vagy szakmai ellentétekből. Egyszerűen azért, mert találtunk egy olyan jelöltet, akit jobbnak vélünk: Jancsó Andreát. A két független képviselőnő pályája (még ha a személyiségeik nem is) sokban hasonlít. Rengeteget dolgoztak helyi szinten, egy Fideszes többségű önkormányzat ellenszelében. Andi halkabban dolgozott, mert nem akarta magát országos politikai karakterként felépíteni, nincsenek hatalmi ambíciói (éppen ezért is tartjuk alkalmasnak)

A lap meg is jegyezte szombati cikkében: "tehát a helyi Momentum és az MSZP úgy látja, hogy a fideszes polgármester, Bácskai János legyőzésének kulcsa egy visszahúzódó jelölt, akinek nincsenek hatalmi ambíciói".

Három órának kellett eltelnie a cikk után, hogy a Momentum elnöksége reagáljon, és hogy eltűnjön a Facebookról mindkét poszt, bejegyzés.

A Momentum Mozgalom a hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztjában azt írják, "A parkolási maffia létező jelenség Budapesten, és az ügy kivizsgálása minden önkormányzati vezető felelőssége"

A Momentum mélységesen elítéli a korrupciót és annak minden formáját, függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy ellenzéki szereplők állnak mögötte. A Momentum a ferencvárosi alapszervezeti vezetője által a 9. kerületi egyeztetések kapcsán írt posztja miatt kezdeményezi az 9. kerületi elnökség visszahívását. A poszt számos olyan állítást tartalmaz, amely a Momentumtól távol áll, és amelyet a Momentum teljes tagsága és vezetése mélyen elítél. A Momentum elnöksége ennek érdekében azonnal összehívja a párt Választmányát, amely dönthet az alapszervezeti vezetők leváltásáról.

Rovatok