Index Vakbarát Hírportál

Nekiment a révfülöpi polgármester a helyieknek egy kikötőért, de elbukott

2019. április 17., szerda 09:57 | aznap frissítve

Népszavazást tartanak Révfülöpön, hogy a Balaton egyik legszebb nádasos részén legyen-e kikötő, vagy amit a népszavazást kezdeményezők szeretnének: NE LEGYEN.

A polgármester, Kondor Géza a 24.hu cikke szerint a helyiek egy részének tiltakozása ellenére vitte volna végig saját akaratát, majd amikor a népszavazás szóba került, még a helyi rendeletet is módosította, így „10-ről 25 százalékra emelte a népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választók arányát". A független polgármester mögé - egy kivétellel - beállt a képviselőtestület, de így is összejött a megfelelő létszámú aláírás az 1158 választópolgárnak otthont adó településen.

A polgármester ezután még egyszer próbálta megsemmisíteni a népszavazást, de a lap szerint a 133 férőhelyes kikötőről népszavazást fognak tartani, igaz, egy népszavazás eredménye csak egy évig köti majd a képviselőket, mert utána „a képviselő-testület felülírhatja a népszavazás következményeit új határozattal".

A kikötőt úgy tervezik, hogy télen se kelljen kivenni a vízből a hajókat, egy technológia segítségével télen is mozgatnák a vizet, így ott nem fagyna be a tó.

Rovatok