Index Vakbarát Hírportál

Önkormányzati képviselőként zsarolt egy házfelügyelőt

2019. május 6., hétfő 10:36

Egy 45 éves férfi az önkormányzati képviselői megbízatását használta fel arra, hogy pénzt követeljen egy házfelügyelőtől, de nem járt eredménnyel; a kerületi ügyészség vádat emelt ellene - közölte az ügyészség. 

A férfi a VIII. kerületi önkormányzat képviselő-testületének tagja volt. 2015-ben a későbbi sértettnek azt mondta, indul egy házfelügyelői program, amire eredményesen pályázott és bérelhet egy házfelügyelői lakást is.  

Az önkormányzati képviselő százezer forintot kért a sértettől, azt állítva, hogy neki köszönheti a házfelügyelői állását, a házfelügyelő a kért összeget kifizette. A képviselő ezután 2016-ban több ízben megfenyegette a házfelügyelőt: ha nem fizet neki ismételten, akkor megakadályozza, hogy a házfelügyelői és a lakásbérleti szerződését meghosszabbítsák. Amikor nem jutott pénzhez, akkor a sértett megbízásának és a lakásbérletnek a megszüntetését helyezte kilátásba. Később mégsem kapott pénzt, mert a képviselői mandátuma pedig megszűnt.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, amely bűncselekményt a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Rovatok