Index Vakbarát Hírportál

Saját nevére veszi a nagy sporteseményeket Rogán Cecília

2019. május 11., szombat 11:41

Rogán-Gaál Cecília Ágnes nevén április 24-én három védjegybejelentés is érkezett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalába, írj a Hvg.hu. A FitBalance Kids, a FitBalance Gasztrofesztivál és az N Nemzeti Futóverseny nevet, illetve az utóbbi esetében a logót is kizárólagosan szeretné birtokolni az üzletasszony, Rogán Antal felesége.

Az eredeti hírek szerint a Fitbalance sport- és életmód-szolgáltatót a Nakama&Partners nevű cégükön keresztül szerezte meg Rogán Cecília és barátnője, Sarka Kata. A cégbírósági bejegyzésekben ennek nem látszik a közvetlen nyoma, a FitBalance honlapja szerint az adatkezelésre jogosult a Digital Minds Kft., amely a napokban a FitBalance expót is jegyezte a Papp László Sportarénában.

A név levédetésénél sem cég szerepel tulajdonosként, hanem Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter feleségének a neve.

Mindennek csupán azért lehet jelentősége, mert hetekkel ezelőtt komoly találgatás kezdődött arról, valójában ki is a tulajdonosa az említett eseményeknek. 

"Magyarország egyik legkülönlegesebb futóversenye megérkezett: ezentúl minden évben eldől, ki lesz a Nemzet Futója" – ezzel a szöveggel harangozza be például magát a Nemzeti Futóverseny, amelynek honlapján szerényen azt is hozzátették, hogy június 8-án új fejezetet nyitnak, ez lesz a „Nemzet Futása”.

Írtunk arról is, ahhoz képest, hogy új versenyről van szó, a rendező cég pedig eddig elsősorban nem sportversenyekkel foglalkozott, a Nemzeti Futóverseny mögött rögtön komoly állami szereplők sorakoztak fel. Fő támogatói a Szerencsejáték Zrt., az MVM-csoport és az Antenna Hungária, partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériuma, médiapartnerei pedig a TV2-csoport, az ATV, a Bors és a Femcafé. Pontosan ugyanazok a cégek és szereplők szponzorálják, mint a Fitbalance-t.

Az esemény rendezője a Digital Minds Kft., a verseny lebonyolítója a Budapest Sport Iroda.  A Digital Minds a sportrendezvények terén új szereplőnek számít, a cég fő tevékenységi köre hivatalosan „film-, video-, televízióműsor-gyártás”, alkalmazottainak száma egy fő. A vállalkozás legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy ők kezelik a Rogán Cecíliáék által  átvett   Fitbalance nevű rendezvény résztvevőinek adatait, és a 24.hu szerint ők irányítják a sales munkáját. 

Rovatok