Index Vakbarát Hírportál

Beosztottja nőgyógyászati adatai között kutakodott az orvos

2019. május 12., vasárnap 17:59

Beosztottjának és családjának betegadataiban kutakodhatott a Szegedi Tudományegyetem egyik intézetvezetője, tudta meg az RTL Klub Híradója. Az egyetemi klinikán dolgozó nő főnöke egy beszélgetés során árulta el magát: kiderült, pontosan tudja, hol és mikor járt orvosnál.

A főnöke nem is tudhatta volna, hogy nőgyógyásznál volt a feleségem, nem mondta senkinek - mesélte az RTL Klubnak a férfi. "Az orvos megnézte a feleségem nőgyógyászati listáját, a fiamnak a gyerekklinikán való bentlétét, nekem az ortopédiai műtétemet."

A család számon kérte az orvost, de ő tagadta a kutakodást. Ezt követően az egyetemhez fordultak, majd két hónap múlva kapták meg a lekérések listáját. Az érzékeny adatokhoz szigorúan csak a beteget kezelő orvosok férhetnek hozzá, de a listán rajta volt, hogy a nő főnöke megnézte, hol és mikor voltak orvosnál. Feljelentést tettek, a rendőrség nyomoz.

Az RTL Klub információi szerint az orvos tavaly november óta már nem intézetvezető, megkeresésükre a Szegedi Tudományegyetem azt válaszolta, hogy az esetről értesítették az adatvédelmi hatóságot és a rendőrségi nyomozás eredményétől függ az orvos sorsa. Azt ígérik, felülvizsgálják a kórház informatikai rendszerét, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen. 

Rovatok