Index Vakbarát Hírportál

Stadionra volt pénz, az iskola térkövezésére már a szülőktől kértek

2019. május 13., hétfő 09:26

A kisvárdai Vári Emil Általános Iskola térkőjegyeket bocsátott ki ezer, ötezer és tízezer forintos értékben, hogy le tudják burkolni az intézmény udvarát, írja a Népszava.

A térkőjegyek kibocsátásáról szóló közleményt az iskola Facebook-oldalára azzal a szöveggel rakták ki, hogy a szülők ezzel támogathatják az iskola környezetének szebbé tételét. A lapnak egy apa küldte el a posztot, amihez azt írta, hogy az önkéntesség csak a látszat, a szülők félnek, hogy ha nem adnak legalább tízezer forintot, akkor az a gyerekükön csattan majd. Az apa feltette a kérdést, hogy miért a szülőknek kell fizetniük a felújítást egy állami fenntartású iskolában. 

A Népszava továbbította a kérdést a Kisvárdai Tankerületi Központhoz, ahonnan ezt nem sikerült megtudni, ahogy azt sem, hogy mennyi pénz gyűlt össze, illetve, hogy előfordult-e már hasonló gyűjtés a tankerületben. A tankerületi igazgató csak annyit mondott, hogy nem kívánják korlátozni az intézményekben működő szülői szervezetek önálló döntéseit - amiből úgy tűnik, mintha a szülők kezdeményezték volna a gyűjtést. Pedig egy ott dolgozó tanár szerint ők az igazgató utasítására kezdték el árulni a térkőjegyeket.

Akárhogy is, az mindenesetre elég furcsa, hogy miután a Népszava rákérdezett a dologra, az iskola Facebook-oldaláról és a honlapjáról is lekerült a térkőjegyek árusításáról szóló bejegyzés.

A tankerület közlése szerint egyébként 2017 januárja óta 207 millió forintból fejlesztették az iskolát, ebből az uniós forrás 125 millió forint, az iskola saját költségvetése pedig 82 millió forint volt - tehát plusz állami forrást nem kaptak.

Arról, hogy milyen elképesztő fejlesztések kezdődtek Kisvárdán, amikor Seszták Miklós volt a fejlesztési miniszter, ebben a cikkben írtunk bővebben:

Rovatok