Index Vakbarát Hírportál

ÁEEK: Nem volt zavar a hétvégén a sürgősségi ellátásban

2019. május 14., kedd 07:27

A hétvégén nem volt zavar a fővárosban a traumatológiai betegek ellátásában, több helyettesítő kórház is fogadta a sérülteket, válaszolta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a Hvg.hu kérdésére. 

A hétvégén a 444.hu, hétfőn pedig a Népszava írt arról, hogy a négy budapesti sürgősségi központ közül három jelentette azt, hogy nem tudnak fogadni soksérüléses, politraumatizált eseteket, de az enyhébb sérülésekkel és orvosi panaszokkal hozzájuk forduló betegeket el tudták látni.

Az ÁEEK közlése szerint 

a fővárosi sürgősségi rendszer a hétvégén is tökéletesen működött. A Honvédkórház a sokszorosan sérült és/vagy gerincsérült betegek ügyeleti és akut ellátásában kért segítséget a hétvégén. Mivel ilyen esetekben a szolgáltatók rendszerszerűen helyettesítik egymást, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ más helyettesítő intézményeket jelölt ki.

A kórházakat fenntartó intézmény azt írta: amennyiben a kijelölt intézmények bármelyike átmenetileg mégsem tudná fogadni a betegeket (például, mert időközben több sürgősségi esetük lett), akkor sem adódhat ellátási probléma, mert a kórházak közötti azonnali koordinációról az Országos Mentőszolgálat Mentésirányítási és Szuperügyeleti Osztálya köteles gondoskodni.

Rovatok