Index Vakbarát Hírportál

Érdemes előre megváltani a pünkösdi vonatjegyeket

2019. június 4., kedd 06:01

Pünkösdkor változik a vonatok közlekedési rendje: június 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én kedden viszont ismét a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, közölte a MÁV Zrt.

A MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket – lehetőség szerint már az ünnep előtt néhány nappal – elővételben váltsák meg.

A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére ugyanis – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek az InterCity vonatok, ezekre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket, írták. Az InterCity-vonatokhoz a helyfoglalások figyelembevételével – a lehetőségekhez mérten – pluszkocsikat kapcsol majd a vasúttársaság.

Azt is tudatták, a legforgalmasabb Budapest–Debrecen–Záhony vonalon új InterCity vonat is közlekedik Sóstó IC néven, pénteki és vasárnapi menetrend szerint. Az IC a Nyugati pályaudvarról 20:23-kor indul, Debrecenbe 22:52-kor, Nyíregyházára 23:24-kor érkezik meg. Visszaútban Záhonyból 18:35-kor indul, Nyíregyházára 19:25-kor, Debrecenbe 20:01-kor, a Nyugatiba 22:37-kor fut be.

Az InterCity-vonatokon kívül a gyors-, sebes- illetve személyvonatokat is választhatják az utasok. A Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre közlekedő Televonat a megszokottól eltérően nem vasárnap, hanem pünkösdhétfőn indul. Ez a járat kizárólag speciális, úgynevezett Televonat-jeggyel vehető igénybe, melynek ára Nyíregyházáról 2490, Debrecenből 2210 forint. A Televonat a várható utasforgalomra való tekintettel 600 ülőhellyel indul Nyíregyházáról.

Rovatok