Index Vakbarát Hírportál

Karszalagtolvajokat fogtak el Mosonmagyaróváron

2019. június 6., csütörtök 06:27

Az osztrák rendőrségtől bűnügyi jelzés érkezett a Hegyeshalom-Nickelsdorf Kapcsolattartási Szolgálati Helyre arról, hogy ismeretlenek elloptak négyszáz karszalagot, amelyek egy, június közepén megtartandó osztrák fesztiválra voltak érvényesek.

Osztrák-magyar rendőrség

a Hegyeshalom-Nickelsdorf Kapcsolattartási Szolgálati Hely 2001. június 1-jén kezdte meg működését, feladata az osztrák és a magyar rendőrség és – az EU csatlakozás előtt – a határőrizeti együttműködés biztosítása, egymás folyamatos tájékoztatása.

Hasonló létezik magyar-ukrán, magyar román viszonylatban is, de az osztrák-magyar együttműködés a legrégebbi és a legintenzívebb.

Az információ arról is szólt, hogy valaki, az egyik magyar internetes webáruház honlapján megpróbálta azokat értékesíteni – írta a Police.hu. A magyar rendőrség  június 3-án büntetőeljárást indított. Az eladók felkutatásához alig 24 óra kellett. Kedden el is fogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves N. Dávid mosonmagyaróvári lakost. Így:

„A férfi ruházatának átvizsgálásakor három darab, négynapos, korlátlan belépést biztosító karszalagot találtak, ezért őt – őrizetbe vétele mellett – 2019. június 5-én orgazdaság bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki” – írta a Police.hu. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy annál az osztrák futárszolgálatnál dolgozik, amelyik a belépőket kiszállította. Két, szintén magyar állampolgárságú társával együtt tervelték ki a bűncselekményt, majd az ellopott karpántokból ő 100 darabot kapott. A házkutatás során további 85 darab karszalag került elő. A gyanúsított 12 belépőt már értékesített.

A két állam rendőrhatóságainak együttműködése alapján, az osztrák rendőrök 2019. június 5-én elfogták a gyanúsított férfi – külföldön élő – bűntársait.

Rovatok