Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz Papp Lászlót indítja újra a debreceni polgármesternek

2019. június 7., péntek 19:00

Debrecen jelenlegi polgármesterét, Papp Lászlót indítja a Fidesz polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választáson – jelentette be Kósa Lajos, a párt helyi szervezetének elnöke pénteken. Papp László jelölését a Fidesz debreceni csoportjának csütörtöki tisztújító tanácskozása döntötte el.

Papp László jelölését még jóvá kell hagynia az önkormányzati választási egyeztető bizottságnak, de Kósának nincs kétsége afelől, hogy ez meg fog történni. 

Papp László emlékeztetett arra, hogy 2014-ben, amikor Debrecen polgármesterévé választották, programjában a város gazdasági megerősítését tűzte ki célul. Ebben az időszakban 600 millió forint működő tőke érkezett a városba, és több mint hatezer új munkahelyet teremtettek.

A polgármester szerint jelenleg Debrecenben zajlik Európa legnagyobb összefüggő ipari térségének a fejlesztése, de fontos feladatuknak tekintik az emberek mindennapi életének javítását, ezért az Új Főnix-terv keretében folytatódik az oktatási intézmények, az orvosi rendelők felújítás, és az új közlekedési csomópontok kialakítása, írja az MTI.

Papp László 2014-ben a választók 56,41 százalékának támogatásával lett polgármester, derül ki a választás.hu adataiból.

Rovatok