Index Vakbarát Hírportál

Karácsony 4 témában 4 nyilvános vitára hívta a főpolgármester-jelölteket

2019. június 7., péntek 10:04

Kálmán Olga indulása a korábbi együttműködések újragondolását jelenti. De személy szerint örülök, mert a személyétől még érdekesebb, tartalmasabb lesz az előválasztás

- mondta Karácsony Gergely, az MSZP-P főpolgármester-jelöltje arra reagálva, hogy Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője csütörtökön bejelentette, az ismert riportert indítják a főpolgármesteri posztért.

Karácsony szerint a DK jelöltjéről annyit tud, hogy kiváló riporter, aki kiváló kérdéseket tesz fel, de hogy kiváló városvezető lenne-e azt még nem tudni. Szerinte mindenesetre az indulása azt jelenti, hogy a még több jelölt még nagyobb legitimitást jelent majd az előválasztásnak, amit persze ő szeretne megnyerni.

Az MSZP-DK jelöltje ugyanakkor Kálmán Olgának és a Momentum Mozgalom főpolgármester-jelöltjének, Kerpel-Fronius Gábornak ma eljuttat egy levelet, amiben felhívja a figyelmüket négy ügyre, amiknek szerinte fontos szerepet kell betölteniük az előválasztási vitákon, amiből négyet kellene tartani:

Karácsony azt mondta, ha ezekről a kérdésekről fognak beszélni a főpolgármester-jelöltek elsősorban, akkor kiderül, hogy a jelölteknek milyen vízióik vannak a városról.

Ez a vita nem szólhat a pártokról, a múltról, csak a jövőről. Legyen ez a programok vitája.

A Puzsér Róbert távozásával átalakult előválasztási procedúra első vitája június 14-én lesz Karácsony Gergely, Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor részvételével.

Rovatok