Index Vakbarát Hírportál

Még napokig nem várható a Hableány kiemelése

2019. június 8., szombat 14:40 | aznap frissítve

„Alig hisszük, hogy pünkösd hétfőn az ünnep alatt meg tudjuk valósítani a kiemelést” – jelentette be a Terrorelhárítási Központ társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa szombaton a Margitszigeten tartott sajtótájékoztatóján. Jasenszky Nándor szerint várhatóan jövő héten keddtől várható, hogy kiemelik a roncsot a Margit híd alól. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a sodrási oldalon az összes ablakot és nyílást lezárták, hogy megelőzzék, hogy kiemeléskor esetleg holttestek csússzanak ki rajtuk. Az ablakok és nyílások lezárása a másik oldalon még folyamatban van. Azt is közölték, hogy a holttesteket még a vízfelszínen ki fogják szedni a roncsból, erre az esetre kidolgoztak egy protokollt, mert a több mint egy hete vízben lévő holttestek fertőzésveszélyesek lehetnek. 

Jasenszky elmondta, hogy egy német alapítvány kutyás áldozatkeresést ajánlott fel, őket Hajdu Jánosnak, a TEK parancsnokának döntése alapján Paks környékére vitték – írta az MTI.

A TEK szerint holnap megkezdődik a hevederek behúzása, a munka folyamatos lesz, ennek ellenére nem várható, hogy kedd előtt megkezdik a Hableány kiemelését. Vasárnap és hétfőn a TEK nem tervez sajtótájékoztatókat tartani, de közleményekben jelentkezni fognak a fejleményekkel. 

A TEK szóvivője pénteken azt mondta, hogy optimális esetben most vasárnap megkezdődhet a Hableány kiemelése, de az is lehet, hogy csak egy hét múlva. 

(Nyitókép: Szekeres Máté/Index)

Rovatok