Index Vakbarát Hírportál

Újra kaphat állami támogatást a Párbeszéd

2019. június 14., péntek 16:03

Újra kaphat állami támogatást a Párbeszéd, miután a parlamenti párt bemutatta a gazdálkodásának törvényességét igazoló dokumentumokat - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke május 6-áig bezárólag elküldte azokat dokumentumokat, amelyek alapján az ÁSZ megállapította: a pártnál megteremtették a törvényi előírásoknak megfelelő gazdálkodás feltételeit.

A Párbeszéd most már hozzájuthat a felfüggesztett támogatásához. Az ÁSZ tájékoztatta erről a párt társelnökeit, illetve az intézkedést végrehajtó Magyar Államkincstárat is. A számvevőszék ezzel együtt felhívta a párt társelnökeinek figyelmét az erre vonatkozó törvényi előírások betartására.

Ahogy azt mi is megírtuk, az ÁSZ 2018 októberében állapította meg, hogy a Párbeszéd nem igazolta a 2018-as országgyűlési választás kampánypénzeinek szabályszerű felhasználását. Ezért a számvevőszék kezdeményezte a párt költségvetési támogatásának felfüggesztését. Támogatás nélkül félő volt, hogy megszűnik a párt.

Az Állami Számvevőszék arra is felhívta a figyelmet, hogy a mostani intézkedés semmilyen módon nem befolyásolja az ÁSZ januárban lezárt ellenőrzésének megállapítását, ami szerint a Párbeszéd nem biztosította a kampánypénzek elköltésének átláthatóságát és elszámoltathatóságát. 

Rovatok