Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a budapesti kauciós csalót

2019. június 29., szombat 13:11

A 24 éves budapesti K. Zoltánné 2019. május 4. és 2019. június 24. között az interneten bérbeadásra meghirdetett két VI. kerületi és két XIII. kerületi lakást. Miután az érdeklődők megtekintették az ingatlanokat, havi lakbér és kaució jogcímen több mint félmillió forintot fizettek ki K.-nak, akit ezek után nem értek el többet telefonon - írta a Police.hu

Az egyik korábbi sértett, barátjával 2019. június 24-én megjelent egy meghirdetett terézvárosi lakásnál, hogy a férfi megnézze azt. A férfi párja – a korábbi sértett – eközben az autóban várakozott. Amikor a lakás állítólagos tulajdonosa és a férfi kilépett a kapun, az autóban várakozó nő felismerte az elkövetőt, és azonnal értesítette a rendőröket, akik a helyszínen elfogták K.-t.

A rendőrök megállapították, hogy a nő az ingatlan valódi tulajdonosától nem kapott engedélyt a lakás kiadására, valamint a sértettet tévedésbe ejtette az ingatlan tulajdonviszonya tekintetében. A kaució kifizetése azért hiúsult meg, mert a sértett felismerte K. Zoltánnét, mint a korábbi bűncselekmény elkövetőjét, és rendőrt hívott. A XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói K.-t több rendbeli csalás miatt gyanúsítottnék hallgatták ki. 

Rovatok