Index Vakbarát Hírportál

Vadai a Fidesznek: 5 éven át mindenben akadályozni fogjuk önöket Brüsszelben

2019. július 12., péntek 11:05

Napirend előtti hozzászólásokkal kezdődött az idei tavaszi ülésszak utolsó ülésnapja. Vadai Ágnes DK-s képviselő hosszan sorolta, hogy az elmúlt 9 évben a Fidesz hogyan építette le szerinte a demokráciát, majd a brüsszeli bizottsági tisztségek elosztására utalva azt mondta, hogy a Fidesz számítson arra, hogy "mi, ahol érjük, akadályozni fogjuk önöket" minden pozíciószerzésben.

Az várja önöket 5 évig, amit önök itt az elmúlt 9 évben tettek,

mondta. Hozzátette: "önök Európa-ellenes korrupt banánköztársasággá züllesztették a hazánkat". Vadai azt mondta, ha a kormány itthon nem vesz tudomást az ellenzéki szavazókról, akkor ne legyen megsértődve, "ha mi is ezek alapján kezeljük önöket". Vadai szerint ennek semmi köze ahhoz, hogy ki a magyar, mert mindenki az, "csak önök korrupt gazemberek, mi pedig hazafiak vagyunk. Nem segítünk azoknak, akik elárulják a hazát, sem itt, sem Brüsszelben".

Dömötör Csaba államtitkár viszonválaszát azzal kezdte, Gyurcsány Ferenc segítségére nincs szükségük, a szemkilövetőktől nem kérnek kioktatást demokráciából.

"Arra nehéz szavakat találni, az ellenzék mit csinált Brüsszelben. Kampányt indítottak magyar jelöltek ellen", mondta. "Nem tudjuk, kinek dolgoznak, de Magyarországnak biztos nem". Dömötör emlékeztetett, hogy az ellenzék "meg akarta fúrni" Járóka Lívia jelöltségét, aztán kampányt indított a Momentum, hogy ne szavazzanak meg bizonyos magyar jelölteket, ehhez csatlakoztak ellenzéki pártok, ezzel felrúgták a frakciók közötti megállapodást és a szokásjogot is, mondta Dömötör. "Ezzel hátat fordítottak a demokráciának". Dömötör felsorolta, a parlamentben milyen posztokat visznek ellenzékiek hasonló szokásjog alapján, ezzel kvázi megismételve Kocsis Máté csütörtöki burkolt fenyegetését. Később Hende Csaba is ugyanerről beszélt a napirend előtti felszólalásában.

Rovatok