Index Vakbarát Hírportál

Szombaton hat embert mentettek ki a vízirendőrök a Balatonból

2019. július 21., vasárnap 13:52

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai július 20-án, szombaton négy esetben összesen hat személyt mentettek ki a tóból, írja a rendőrség: a strandolók szörffel, vízibiciklivel és SUP deszkákkal nem tudtak volna a vízirendőrök segítsége nélkül biztonságosan partra jutni.

A rendőrök a közleményükben felhívják a figyelmet arra, hogy a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható  1817-es segélyhívó  telefonszámon, kérik a rendőrök.

Rovatok