Index Vakbarát Hírportál

Kommandósok vitték a Pólus Center mögé a rettegett bérgyilkost

2019. július 29., hétfő 05:18

Kommandósok gyűrűjében vitték vissza D. Csabát a Pólus Center mögötti füves területre, ahol még tavaly szeptemberben hidegvérrel megölt egy 49 éves magyar vállalkozót – tudta meg a Blikk

A 37 éves, szerb-magyar kettős állampolgárságú D. Csaba bérgyilkos egy szemtanú szerint teljesen közönyös arccal mutatta meg a rendőrségnek, hol és miként végzett áldozatával. Rengeteg maszkos fegyveres vette körül, de rajta nem volt csuklya, golyóálló mellényt azonban viselt. Látszott, hogy az egyenruhások komolyan felkészültek, nehogy a férfinak megforduljon a fejében a szökés - mesélte a lapnak egy férfi, aki távolabbról nézte végig a helyszíni kihallgatást.

D. Csaba korábban beismerte a gyilkosságot, majd a bíróság július 20-án egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

A férfi Budapesten 2018. szeptember 20-án egy kétes hírnevű vállalkozóval, V. Lászlóval végzett a Pólus Center mögötti parkolóban. Aznap 11 kg kokaint kínált eladásra V. Lászlónak, akivel egy bevásárlóközpont mögötti, a Szilas-patakhoz vezető murvás úton találkozott. Kokain helyett édesítőszert tett az egyenként 1 kilós csomagokba, amelyeket autóval szállított a találkozóra. A helyszínen „a sértett a gépjárműbe behajolva a csomagok tartalmát ellenőrizni kívánta, a gyanúsított a nála lévő fegyverrel fejbe lőtte, majd a sértett holttestét a közeli Szilas-patakba húzta“.

A gyilkosságot követően D. az áldozat személyes irataival, mobiltelefonjával és táskájával távozott a helyszínről.

A bérgyilkos a gyanú szerint 2018. július végén Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbe lőtt egy ott tartózkodó horvát állampolgárt. A holland hatóságok felajánlották a magyar hatóságoknak a büntetőeljárás lefolytatását, amelyet a Legfőbb Ügyészség Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Főosztálya elfogadott.

Az ülésen a gyanúsított a megalapozott gyanú szerint terhére rótt Magyarországon elkövetett emberölés bűntettét beismerte, a csalás bűntettét azonban tagadta. A hollandiai emberölésről nem mondott semmit.

A gyanúsított ügyvédje a magyarországi gyilkossággal kapcsolatban elmondta, hogy védence jogos védelmi helyzetben cselekedett és kérte, hogy a bíróság óvadék megállapításával helyezze őt szabadlábra. A bíróság a védői indítványt megalapozatlannak találta és augusztus 20-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság szerint a legfontosabb cél most a tényállás teljes körű felderítése, amelyet csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet elérni, mivel ez biztosítja a gyanúsított elszigetelését a büntetőeljárásban kihallgatandó más személyektől, és ez biztosítja további tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésének megakadályozását is. 

Rovatok