Index Vakbarát Hírportál

Még nem biztos, de valószínű, hogy Nagy Blanka is jelölt lesz Kiskunfélegyházán

2019. július 29., hétfő 15:55

Minden jelölt akkor biztos, amikor az idevágó döntésükről a helyi pártszervezetek bejelentést tesznek, mondta lapunknak Kunhalmi Ágnes. Az MSZP országos választmányának elnökét azután kérdeztük meg, hogy a Hír Tv birtokába került egy belső szocialista levelezés, amely szerint a kiskunfélegyházi MSZP támogatásáról biztosítja a képviselő-jelöltségre pályázó, frissen érettségizett Nagy Blankát.

A kiskunhalasi diáklány Kiskunfélegyházán indulhat hivatalosan független, civil önkormányzati képviselőjelöltként.

Kunhalmi Ágnes szerint az MSZP az ország minden egyes önkormányzati választási polgármester- és képviselőjelöltről hasonló döntést hoz, de minden esetben a helyi alapszervezeteik által felterjesztett jelöltekről  van szó. Már csak ezért sem kívánt Nagy Blanka ügyében további kommentárt fűzni a dologhoz, mint azt:

Tiszteletben kell tartani a helyi pártszervezetek autonómiáját, hiszen önkormányzati választásról van szó.

Ugyan a kormánymédiában felreppent hírt maga Nagy Blanka nem kommentálta, de nem is cáfolta – az Index pedig telefonon nem érte el a diáklányt –, úgy tűnik, az indításáról szóló hírek megerősítésével várni kell a napokon belülire tervezett összefogás-bejelentésre.

Információink szerint Nagy Blanka függetlenként való, ám az MSZP által megnevezhető jelöltek „kvótáján” történő indulását egyelőre a kiskunfélegyházi ellenzéki összefogás több résztvevő pártja sem vétózta meg, de hivatalos alapszervezeti döntések még nem minden esetben születtek, ez is oka lehet a bejelentés elhúzódásának. Úgy tudjuk, Kiskunfélegyházán egyébként több párton kívüli jelölt lesz, és egy helyi egyesület zászlaja alatt alakul a Mi Hazánk kivételével valamennyi ellenzéki pártot felölelő összefogás.

Nagy Blanka elvileg augusztusig kivonta magát a közszereplésekből, ugyanakkor már az európai parlamenti (EP) kampányban is fel-feltűnt, főként az MSZP által favorizált civilként. Ahogy azt megírtuk, a kormánypárti sajtó azután kezdte el támadni a 18 éves lányt, hogy tavaly decemberben, majd az év elején több tüntetésen is felszólalt. Kecskeméten például azt üzente Kövér Lászlónak, hogy egy „bajszos fasz”, valamint „hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát”. 

Először Bayer Zsolt nevezte kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska kis prolinak, majd az Origo, a Ripost, a Figyelő és a Lokál azt állította, hogy a tanuló több tárgyból bukásra áll, és sokat hiányzik az iskolából. Ezután a diáklány több pert megnyert a kormánymédiával szemben, így milliós kártérítésre is jogosult, Bayer Zsolttal ugyanakkor csak szeptemberben találkoznak majd a bíróságon.

Rovatok