Index Vakbarát Hírportál

Jövőre új tantárgyat vezethetnek be

2019. július 31., szerda 06:19

Digitális kultúra néven, várhatóan új tantárgy is bekerülhet a hazai köznevelés repertoárjába – mondta a Magyar Nemzetnek Major Gábor, a Makerspace.hu ügyvezetője.

A megújuló Nemzeti alaptanterv számára szakmai javaslatokat is készítő Major szerint a szakképzésben is hangsúlyos szerephez fog jutni a digitális alkotás. A tervek szerint országszerte 60 alkotóműhelyt hoznak létre, a diákok itt gyakorolhatják majd például

A Makerspace.hu tananyagait mérnökökkel együttműködve a pedagógusok fejlesztik, és a cég saját táboraiban, szakkörein tesztelik, finomítják azokat. A tizenöt különböző tematikájú pedagógiai csomagból eddig három készült el angol és magyar nyelven.

Az első megrendelőik magán- és egyházi fenntartású iskolákból érkeztek, Major viszont bízik abban, hogy rövidesen az állami köznevelési és szakképzési intézményekben mintaprogramokat indíthatnak. Egyelőre inkább szakköröket, táborokat, tanórákon kívüli foglalkozásokat tudnak támogatni. Ez viszont hamarosan valószínűleg változni fog, mert 2020-ban az új Nemzeti alaptantervben – angolszász mintára – várhatóan meg fog jelenni a Digitális kultúra nevű új tantárgy.

Rovatok