Index Vakbarát Hírportál

Gulyás várhatóan lemond a Fidesz-alelnöki posztjáról

2019. július 31., szerda 10:27

A kormány utolsó nyári ülését tartotta kedden, a következő ülésük 21-én lesz – jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a következő fél évet előre tekintették át.

Elsőként azt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök holnap találkozik Ursula von der Leyen megválasztott, decemberben hivatalba lépő európai bizottsági elnökkel, hogy első ízben négyszemközt tárgyaljanak. Gulyás ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy von der Leyen jelölését, és a megválasztását is támogatta a magyar kormány, és meglehetősen optimisták von der Leyen első nyilatkozatai nyomán is.

Ugyanakkor Gulyás azt is mondta, a jelenlegi, leköszönő Európai Bizottság már nem változtat politikáján, ezért további támadásokat intézett a magyar kormány ellen, mind a Stop Soros, mint pedig egy európai bírósági ítélet nyomán a menedékkérőkkel kapcsolatos eljárás ügyében. Ezekben az ügyekben az új igazságügyi miniszternek, Varga Juditnak "van mandátuma", mondta a kancelláriaminiszter.

Gulyás szerint a kormány áttekintette a gazdasági helyzetet, amely alapján természetesen kiváló foglalkoztatási adatokat tapasztalhattak, persze vannak Magyarországon területi különbségek, mégis 2010 óta jelentős a foglalkoztatás mértékének javulása.

A miniszter szerint már meg is jelent a kormányhatározat, mellyel 32 milliárd forintos pluszforrás áll az átalakított akadémiai kutatóhálózat rendelkezésére.

Gulyás válaszolt az Indexnek

Gulyás az újságírók kérdéseire az alábbi válaszokat adta:

(Borítókép: Soós Lajos / MTI)

Rovatok