Index Vakbarát Hírportál

Akkor sem visztek be – üvöltötte a kecskeméti férfi, aztán a mentős felé szúrt

2019. július 31., szerda 09:05

Vádat emeltek egy hatvanhat éves kecskeméti férfi ellen, aki ittasan hadonászott előbb a mentősök, majd egy börtönőr felé, derül ki a Kecskeméti Járási Ügyészség közleményéből. 

A mentősöket még március 13-án délután Kecskeméten riasztották, mert az egyik utcában egy ittas, vérző fejű férfit találtak, aki a kerékpárjával elesett. A helyszínre érkező mentőápoló és sofőr a hatvanhat éves vádlottat a kecskeméti kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállította, ahonnan a pszichiátriára kellett továbbszállítani.

Az történt ugyanis, hogy mentőautó indulása után a vádlott megkérdezte az ápolótól, hogy hová viszik, mire közölték vele, hogy ittassága miatt a pszichiátriára szállítják.

Az ittas vádlott erre dühbe gurult, a kabátja zsebéből előrántott egy bicskát, és kipattintotta a pengéjét, majd átvágta a biztonsági övét, és bicskával egy szúró mozdulatot tett az ápoló mellkasa felé azzal a felkiáltással, hogy „akkor sem visztek be".

Az ápoló a szúrás elől hátralépett, így az nem találta el. A sofőr még a kórház területén megállította a mentőautót, az ápoló pedig kiugrott a járműből. A férfi a mentőben ülve tovább hadonászott a bicskával a mentő előtt álló ápoló és sofőr felé, közben többször felszólították, hogy tegye le a bicskát. A mentő sofőrje közben észrevett egy rabszállító autót, majd segítséget kért tőlük a vádlott lefegyverzéséhez.

Az egyik szolgálati egyenruhát viselő börtönőr odament a mentőhöz és felszólította a férfit, hogy tegye le a bicskát. A vádlott azonban tovább hadonászott, aztán a mentőautóba fellépni próbáló börtönőr felé szúrt. A börtönőrt sem találta el, és végül gázspray-vel és gumibottal tudta a semlegesíteni a férfit, akit be is vittek a pszichiátriára.

A szabadlábon védekező vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolják. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. 

Rovatok