Index Vakbarát Hírportál

Névtelen fideszes győzködte a bajai lángosost, induljon az ellenzéki polgármesterjelölttel szemben

2019. augusztus 6., kedd 19:44

A volt bajai lángosos, Szabó Richárd a Facebookra töltötte fel azt a szürreális beszélgetést, ami közte és egy egyelőre meg nem nevezett helyi fideszes önkormányzati képviselő között zajlott le, szúrta ki a 444.hu.

Ez a fideszes valaki ebben egészen hosszan arról próbálja meggyőzni Szabót, hogy induljon el függetlenként a polgármesteri székért a közös ellenzéki jelölt, Nyirati Klára ellen.

Az ügy előzménye, hogy még februárban az ellenzéki tüntetéseken résztvevő, politikusi pályára készülő férfit Szabó egy névtelen levelet kapott, amiben állítása szerint megzsarolták: ha nem hagy fel a Fidesz támadásával, mindenki megtudja, hogy homoszexuális. Ezért aztán a férfi inkább saját magától állt ki a nyilvánosság elé, és mondta el, hogy meleg. (Később aztán kiderült, hogy tizenkét évvel ezelőtt melegszépségversenyen indult, tehát annyira mégsem titkolta a dolgot. Erről aztán azt mondta, ez a mostani coming out azért coming out, mert indul a választásokon, és a zsaroló valószínűleg azt hitte, soha nem vállalta a dolgot.)

Ezután aztán a 444 szerint Szabó nem jelent meg ellenzéki rendezvényeken, így a Fidesz azt gondolhatta, szakított velük. A fideszes valaki ebben az üzenetváltásban azzal próbálja győzködni a férfit, hogy 

milyen "égő lenne" az ellenzéknek, ha nem Nyirati Klára lenne a polgármester, hanem ő.

Nyirati amúgy sem értene szerinte az önkormányzati dolgokhoz, egy férfinak nagyobb esélye lenne a polgármesteri székhez, a bajai ellenzék pedig úgyis lassan szétesik, és "szarban hagyták" a férfit, nem érdemes őket védeni. Így aztán Szabó ne független egyéni képviselőként akarjon indulni (ami Szabó eredeti terve), úgy alig kapna szavazatot, de ha a polgármesteri tisztségért indul, akkor "minden bajai szavazhatna" rá.

Szabó azzal zárja a bejegyzését, hogy nem áll szándékában elfogadni az ajánlatot, és az érintett önkormányzati képviselő egy hetet kap, hogy kiálljon, és felvállalja magát, bocsánatot kérve a bajai választóktól, amiért tisztességtelenül játszik, vagy ő maga fogja nyilvánosságra hozni a személyét.

Rovatok