Index Vakbarát Hírportál

Fideszes belharc Szombathelyen: függetlenként elindul a város fideszes alpolgármestere

2019. augusztus 6., kedd 12:36

Koczka Tibor, Szombathely jelenlegi fideszes alpolgármestere kedden bejelentette, hogy független polgármesterjelöltként elindul az októberi önkormányzati választáson. A Nyugat.hu tudósítása szerint sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy pártok és helytartóik helyett a szombathelyieket akarja szolgálni. 

Koczka ezzel a harmadik polgármesterjelölt a városban. A Fidesz Balázsy Pétert, az Éljen Szombathely nevű ellenzéki választási szövetség pedig Nemény Andrást indítja. Koczka indulása helyben a Fideszt gyengítheti, ugyanis a politikus a 2014-es önkormányzati választáson még a kormánypártok szombathelyi listavezetője volt. 

Néhány héttel ezelőtt Koczka kemény szavakkal ment neki Hende Csaba fideszes képviselőnek, mert megalázónak tartja, hogy annak ellenére, hogy öt éve a Fidesz listavezetője volt a városban, ma már nem állnak vele szóba a fideszes vezetők. 

Koczka nyilatkozatának megértéséhez érdemes visszamenni az év elején történtekhez. Ekkor ugyanis alapvető politikai változás történt Szombathelyen. A helyi ellenzék ugyanis összefogott (szocialistáktól az LMP-n át a Jobbikig), és mivel a közgyűlésben melléjük állt az addig a Fideszt támogató alpolgármester, meglett a közgyűlési többség is. A szombathelyi fideszes belharc további alakulásáról itt írtunk bővebben

Rovatok