Index Vakbarát Hírportál

Tizennégy éves fiú mentette meg egy allergiás kislány életét

2019. augusztus 10., szombat 20:01

Tizennégy éves fiú mentette meg egy kamasz lány életét, akit egy lódarázs csípett meg egy erdei úton Badacsonytomajnál még csütörtökön.

A lány anyja az RTL Híradónak nyilatkozott a történtekről, ebben azt mondta, a lódarázs beleakadt lánya hajába, és megcsípte a fején. Alig fél perccel később már az allergia jelei kezdtek megmutatkozni a lányon, szédülni kezdett, fázott, hörgött és hányt. Ezután rögtön összeesett, és rövid időre a légzése is leállt.

Hiába hívtak mentőt, az anya szerint a mentőautó nem tudott felmenni hozzájuk az erdei útra, a helikopter pedig nem találta őket.

Ekkor lépett oda hozzájuk egy háromfős család. Egyikük, egy tizennégy év körüli fiú saját adrenalin-injekcióját azonnal a lány combjába szúrta, ami rögtön segített a lánynak, aki anyja szerint ekkor már gyakorlatilag "haldoklott".

A fiú azt mondta nekik, az injekciót mindig magánál tartja, mert ő a mogyoróra allergiás. A lány családja most a Facebookon keresi az életet mentő fiút, hogy megköszönjék nekik a segítséget.

Rovatok