Index Vakbarát Hírportál

Ki mondta, hogy Polt Péter nem veszi komolyan a Microsoft-ügyet?

2019. augusztus 14., szerda 17:37 | aznap frissítve

Feljelentésként értelmezte, és továbbította a Központi Nyomozó Főügyészségnek Hadházy Ákos Microsoft-botrányt firtató kérdését Polt Péter legfőbb ügyész, vette észre a 444.hu

Nem lenne itt az ideje nyomozást indítani a Microsoft-botrányban érintett magyarországi cégek és állami tisztviselők ellen?

– címen intézett írásbeli kérdést Hadházy Polthoz, amit utóbbi feljelentésként értelmezett. Az ügyben egyébként már a DK is feljelentést tett.

Ahogy arról korábban írtunk, a Microsoft magyar leányvállalatának több milliárd dollárosbüntetést kell fizetnie, miután az amerikai hatóságok megállapították, hogy 2013 és 2015 között legalább 14,6 millió dollár illetéktelen nyereséghez jutott. A hatóságok szerint a cég trükközve adott el szoftverlicenceket a magyar kormányzati szerveknek; azt jelentette a Microsoft központja felé, hogy csak komoly kedvezményekkel tud eladni licenceket, ám ez a kedvezmény már nem jutott el a megrendelőkhöz, hanem ebből fizették ki a kenőpénzeket a magyar hivatalnokoknak. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnyilvánosságra hozott jelentése szerint többek között a NAV, az ORFK és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet beszerzéseit érintette az ügy. 

Rovatok