Index Vakbarát Hírportál

2022-re teljesen műanyagmentessé válna az indiai Goa állam

2019. augusztus 27., kedd 14:13

Goa szövetségi állam az egyik legnépszerűbb úti cél a turisták körében Indiában - éppen ezért ez az a hely az országban, ami a legtöbbet szenved a turisták által termelt szemét miatt. A Goa Turisztikai Fejlesztési Társaság ezért úgy döntött, hogy 2022-re teljesen műanyagmentessé szeretnék tenni az államot, és addig is népszerűsítik az egyszer használatos műanyagok mellőzését, írja az Airportal.hu.

Azok a szállodák, amelyek csatlakoztak a kezdeményezésjez, többé nem adnak műanyagpoharat, -szívószálat, -evőeszközöket a vendégeknek, helyettük üveg vagy fa termékeket kínálnak. Megszűnik a műanyagpalackokban árult víz értékesítése is, helyette vízautomatákat szerelnek fel majd fel.

A turisztikai társaság bízik benne, hogy ezek az intézkedések erőteljesen hozzájárulnak ahhoz, hogy 3 év múlva teljesen eltűnjön a műanyagszennyezés az államból.

Goa egyébként India legkisebb állama, saját népessége mindössze 1,5 millió emberből áll. Az állam 50-60 km hosszú tengerpartja népszerű az európai és az amerikai turisták körében, mivel míg náluk tél van, Goán kellemes 30 fok körüli a hőmérséklet. Nem csoda, hogy évente több mint ötmillió ember utazik oda - és szemeteli össze a tengerpartot.

Rovatok