Index Vakbarát Hírportál

Hunvald György a ferencvárosi lokálpatrióták jelöltjeként indul Erzsébetvárosban

2019. augusztus 29., csütörtök 13:59

Hunvald György, korábbi erzsébetvárosi polgármester és MSZP-tag szóróanyagain most azt írja, ő a Lokálpatrióták egyesület erzsébetvárosi polgármesterjelöltje. Ez a bizonyos szervezet teljes nevén viszont Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület, így alapszabálya szerint csak Ferencvárosban lehetne aktív. Hunvald tehát úgy indul az erzsébetvárosi posztért, hogy közben egy ferencvárosi egyesület támogatja,írja a Válasz Online.

A Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesült oldalán azt írja magáról, 2016 őszén alapította tizenkét lelkes ferencvárosi politikus és közéleti személyiség, akik mind más-más politikai szervezethez tartoztak, de a lényeg közös volt, hogy mindannyian a ferencvárosi polgárok érdekeit tartják szem előtt. Céljuk pedig a ferencvárosi lokálpatriotizmus szellemiségének terjesztése, erre irányuló lapok kiadása, rendezvények szervezése. Azt is írják, a szervezet bevételei száz százalékban az egyesület céljaira fordítandók. 

Most mégis két kerülettel arrébb indítják Hunvald Györgyöt,

ami a lap szerint alapszabályellenes.

Az egyesület saját kerületében, Ferencvárosban Intzoglu Istvánt indítja, aki az elmúlt években kívülről támogatta a fideszes polgármesteri vezetést.

A lap kereste Hunvaldot az ügyben, elérni nem tudták.

Két hónapja vádbeszédében az ügyész letöltendő szabadságvesztést kért hűtlen kezelés miatt Hunvaldra, szocialista politikusra, volt országgyűlési képviselőre és erzsébetvárosi polgármesterre.

A vádhatóság ebben a perújítási eljárásban – amit 2016 júniusában kezdeményezett – több mint tíz évvel ezelőtti megbízási, illetve munkaszerződések miatt kéri Hunvald György megbüntetését. Az ügyészség szerint a vádlott VII. kerületi polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, barátaival, ami után nem történt teljesítés, munkavégzés, és ezzel 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak.

Az ügyről részletesebben itt írtunk

Rovatok