Index Vakbarát Hírportál

Tényfeltáró vizsgálatot indít az evangélikus egyház Donáth László ügyében

2019. augusztus 29., csütörtök 19:02 | aznap frissítve

„A Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének elnökségéhez olyan személyes megkeresések érkeztek Donáth László lelkész magatartásával kapcsolatban, amelyek egyházkormányzati intézkedéseket tesznek szükségessé” – írja közleményében az egyházkerület, amit a 444.hu szúrt ki.

Azt írják,

az elnökség ezért tényfeltáró vizsgálatot kezdeményez, bevonva az érintett feleket és gyülekezetet is. Ezzel egy időben lelkigondozói és terápiás segítséget kínál fel az érintettek számára.

Hozzáteszik, az elnökség szorgalmazza a panaszok alapos kivizsgálását.

Mindezt pedig Krisztus ügye és az emberi méltóság védelme melletti mély elkötelezettségünk alapján teszik.

Közleményük végén pedig azt kérik, mások vélt vagy valós fájdalmát senki ne használja fel politikai kommunikációs célokra.

Donáth László az ügyről azt mondta az Inforádiónak, hogy egyetért a Magyarországi Evangélikus Egyház közleményével, de nem foglalkozik „sem az ellene indított rágalomhadjárattal, sem pedig az ahhoz kapcsolt ismeretlen tettes ellen folyó nyomozással”.

Augusztus elején jelent meg a kormánymédia bulvársajtójában, hogy a rendőrség nyomozni kezdett a tizenhat évig MSZP-s képviselőként dolgozó Donáth László ügyében, aki egy budapesti szeretetotthon dolgozóját zaklathatta. A TV2 pedig anyagot készített az ügyről.

A kormánymédia beszámolóinak közös pontja, hogy mindegyikük hangsúlyosan felhívja arra a figyelmet, hogy Donáth gyermeke a momentumos  Donáth Anna , aki az idén EP-képviselő lett, és így párttársával együtt a kormánymédia célkeresztjébe került.

Nem sokkal ezután pedig olyan hír jelent meg a kormánymédiában, hogy Donáth Anna zaklatott szexuálisan valakit a „Sziget fesztiválos buli után”. A beszámoló szerint a lány a történtek idején nem tett feljelentést, de most beszámolt az ügyről egy kormánypárti oldalnak. Donáth Anna erre úgy reagált,  „korábban azt hittem, Vona Gábor és az őt vádoló transzvesztita úr történeténél vadabbat már nem tud felböffenteni a kormánypárti propaganda, de tévedtem”. 

Rovatok