Index Vakbarát Hírportál

Tarlós 20 perc ingyenparkolást lebegtetett be

2019. augusztus 30., péntek 09:40

„A jelentőségét a jelöltállításnak az adja, hogy az indulásomat támogató 12 ezer aláírás a szó szoros értelmében pár óra alatt gyűlt össze. Ennek azért van üzenetértéke” – mondta a Magyar Nemzetnek adott terjedelmes interjújában Tarlós István, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje, aki amúgy most is Budapest főpolgármestere.

Tarlós szerint a mostani kampány „egy vicc”. „Kontár és átlátszó módon a parlament, a kormány konkurenciájának tekintik az önkormányzati, főpolgármesteri pozíciót, ami a város szempontjából komolytalan és veszélyes. Az ellenzék a jelenlegi kampánystílusával felégeti a kormányzattal való együttműködéséhez szükséges maradék hidakat is. Erősödnek azok a jelzések, hogy a mostani kampány egy vizionált szabadságharcról akar szólni, a háttérben pedig megjelentek nem felejtő, régi SZDSZ-esek” – véli Tarlós.

Az interjú nagy részében az ellenzéket és az ellenzék kampányát ekéző Tarlóst a parkolásról is kérdezik. „Határozott álláspontom, hogy akik az első húsz percben visszaülnek az autójukba, azok kapják vissza a befizetett díjat, és azt sem tartom ördögtől való gondolatnak, hogy csak a kerületen kívül lakók járművei után kelljen fizetni. Arról sem akarok lemondani, hogy legalább az elszámolás legyen fővárosi szinten egységes” – mondta a főpolgármester. 

Rovatok