Index Vakbarát Hírportál

A vásárhelyi polgármester-jelölt a közéletből hiányzó szív miatt adott gerberát a szülőknek

2019. szeptember 2., hétfő 15:46

Az iskolaév kezdete berobbantotta a kampányt Hódmezővásárhelyen is, ahol a Fidesz-KDNP támogatottja, a függetlenként induló Grezsa István polgármester-jelölt személyes üdvözletével ellátott kis ajándékokkal kedveskedett reggel a szülőknek.

Kis Andrea, a város szocialista alpolgármestere a Facebookon meg is mutatta a kis kártyákat: "több vásárhelyi iskolánál az érkező szülőket és gyerekeket Grezsa István önálló (független) jelölt ajándéka várta. Egy szál virág, rajta egy köszöntő szöveg (Grezsa doktort polgármesternek!)".

Kis Andrea feltételezi, hogy Grezsa csak a közelgő választás miatt tett gesztust, és írásának végén felszólította politikai ellenfelét, hogy „el a kezekkel a gyermekeinktől és az iskoláktól!”

Megkérdeztük Grezsa Istvánt, hogy miért és hol adott ajándékokat a szülőknek. Grezsa azt írta, jól emlékszik, „hogy egy kisgyerekes szülőnek milyen sok szervezéssel, munkával jár a tanévkezdés előkészítése.

Szerettem volna, ha a vásárhelyi szülők, és különös tekintettel az édesanyák érzik: a közösség elismeri és tiszteli az áldozatvállalásukat. Az egy szál gerbera, amit az iskolaépületeken kívül, egy-egy városi köztéren, közterületen nyújtottunk feléjük, ennek a kifejezése volt.

Azt is mondta, hogy ha megválasztják polgármesternek, akkor „az édesanyák - illetve a családok - több támogatásra számíthatnak a városuktól, mint ma”.

Ez az egy-egy szál virág a józan ész és a tiszta szív gesztusa volt, ami talán csak azért kelthetett országos feltűnést, mert Vásárhely közéletéből ma fájóan hiányzik a józanság, a racionalitás és bizony a szív is. Épp ezen szeretnénk változtatni október 13-án.

Rovatok