Index Vakbarát Hírportál

Hétfőn is elesett a ceglédi vasútvonal, kidőlt fa miatt volt zárlat Rákosrendezőn

2019. szeptember 2., hétfő 05:52

20:03

Elgázolt egy embert a vonat a sárvári állomáson hétfő este. A hatósági intézkedés ideje alatt szünetel a vonatközlekedés Sárvár és Osttfyasszonyfa között, a Győr-Celldömölk-Szombathely vonalon jelentősen megnő a menetidő. Celldömölk és Sárvár állomás között egy ideig pótlóbuszok jártak, de 21 óra előtt nem sokkal újraindult a vonatközlekedés. (MÁVInform/MTI)

18:20

Kollégánk jelezte, hogy a Margit hídon elromlott a frissen átadott szakaszon közlekedő 4-6-os villamos egyik szerelvénye. A forgalom viszonylag gyorsan helyre állt.

17:57

Fa dőlt a felsővezetékre Rákosrendezőnél, ezért 30 perces késés várható a váci, az esztergomi és a veresegyházi vonalakon is. A Mávinform azt írja, hogy 18 óra után megszüntették a zárlatot a vonalon, de a vonatközlekedés továbbra is akadozik, ráadásul a zárlat tovább nehezítette a korábbi mozdonyhiba miatt a ceglédi vonal közlekedésének helyzetét. A Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Esztergom vonalon a kedd hajnali üzemkezdésig fokozatosan áll helyre a menetrend szerinti közlekedés – közölte Kavalecz Imre sajtóügyeletes.

16:25

Meghibásodott egy mozdony Ferihegy megállóhelyen a Budapest-Cegléd vasútvonalon hétfő délután, így a csúcsidőszakban újabb késésekre lehet számítani a vonalon, miután a vonatok egy ideig csak egy vágányon közlekedhettek. A Mávinform közlése szerint éjszakára állhat helyre a menetrend, igaz, olvasóink jelezték, hogy a KöKi Terminálnál áramkimaradás is volt hétfő délután, ami további csúszásokat okozhat.

12:12

Az M7-es autópályán Letenye felé a 87-es és 89-es km között, Balatonvilágos előtt aszfaltoznak. A külső sávot elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mögött 1-2 km hosszan lelassul a haladás. (Útinform)

11:40

Napi- és hetijegyet is lehet már mobilon vásárolni. A Budapest 24 órás jegy 1650 forintba kerül, a 72 órás jegyért 4150-et, a hetijegyért 4950 forintot kell fizetni. Az új termékek eléréséhez frissíteni kell a mobiljegy-applikációt. (BKK / Index)

10:35

Egy kutya tartotta fel a vonatot az Esztergom–Budapest vonalon ma reggel. Az Esztergomból 6:20-kor induló szerelvény fél órát késett miatta. „Nem volt hajlandó leszállni, vicsorgott, morgott. Senki nem merte leszállítani a vonatról, sintért kellett hívni.” A további részletek kiderülnek ebből a Facebook-posztból:

10:19

9:29

Erős a forgalom az M0-s déli terelt szakaszán. Az M1-es felé szakaszosan torlódnak a járművek az M5-ös autópálya csomópontja és a halászteleki csomópont között. 40-45 perces plusz menetidővel kell számolni. A másik oldalon, az M5-ös autópálya felé a diósdi csomópont és a Hárosi-Duna híd között torpan meg a kocsisor. Az M5-ös felé tartók 25-30 perc plusz menetidővel kalkuláljanak. (Útinform)

8:29

Baleset történt Újlipótvárosban, a Pannónia és a Victor Hugo utca találkozásánál. A 15-ös és a 115-ös busz egy ideig terelve közlekedett, de azóta helyreállt a rend. (BKK / Facebook)

7:27

Baleset az M5-ösön Budapest felé. Ócsánál, a 26-os kilométer környékén kell dugóra számítani. (Rendőrségi Útinformációs Rendszer)

6:25

Bedugult az M0-s. A déli terelt szakaszon, az M1-es felé torlódnak a járművek, a szigetszentmiklósi csomópont és Dunaharaszti között. 20-25 perces késésre kell számítani. Az M1-es autópályán, a Tatabánya és Bicske közötti terelésekben lassabb a haladás, a főváros felé számítani kell arra, hogy Bicske és Biatorbágy között feltorlódnak a járművek. Biatorbágy térségben a 23-as km-nél egy elromlott jármű okoz útszűkületet a főváros felé. (Útinform)

5:51

Nyolcan haltak meg a magyar utakon a hétvégén. Pénteken, szombaton és vasárnap 192 személyi sérüléses balesetnél helyszíneltek a rendőrök. Nyolc halálos volt, 47 súlyos, 137 könnyű sérüléssel végződött. (Police.hu)

5:45

Mától ismét teljes vonalon járnak a 4-6-os villamosok a fővárosi Nagykörúton. Kisebb utómunkák lesznek még szeptemberben is, de azok nem zavarják a forgalmat. 

5:30

Ma átadják a megújult József nádor teret Budapesten. A BKK járművei mehetnek át rajta és azok, akiknek van behajtási engedélyük. A József Attila utcában kialakított buszmegálló is használható lesz. (BKK)

5:00

Szeptember végéig bezártak a Nyugati pályaudvar jegypénztárai este fél nyolc és reggel hat között. A Közlekedő Tömeg azt írta, hogy szombaton este a 14 automatából 5 egyáltalán nem működött, a maradék kilenc automatából pedig ötnél készpénzzel nem lehetett fizetni. A helyzet azóta persze változhatott. A MÁV szerint a jelenleg meglévő hozzávetőlegesen 120 jegykiadó automatát üzemeltető alvállalkozó a karbantartást csak akadozva tudja elvégezni.

Rovatok