Index Vakbarát Hírportál

Egy másik szombathelyi exfideszes is a fideszesek ellen indul

2019. szeptember 4., szerda 14:23

Marton Zsolt volt fideszes alpolgármester Illés Károly jelenlegi alpolgármester és Bokányi Adrienn ellen indul a választásokon - írja a Nyugat.hu.

A lap még augusztus elején megírta, hogy Marton Zsolt, aki Szombathely fideszes alpolgármestere volt 2010 és 2014 között, elindulna a Fidesz jelöltjével szemben a Pro Savaria színeiben.

Marton korábban Hende Csaba embere volt, MDF-esként kezdte, éppúgy, mint Hende. Amikor Hende 2003-ban átigazolt a Fideszhez, Marton követte. Több cikluson át volt a Fidesz színeiben városi képviselő, a párt 2010-es győzelme után alpolgármesterré választották. A 2013-ban kirobbant kábítószer-botrány miatt háttérbe szorult, noha nem ő szerepelt az elhíresült videóban. 2014-ben nem indult a választásokon - a Nyugat.hu szerint állítólag Hende keze volt ebben is -, Marton teljesen visszavonult a közélettől.

Marton most tényleg elindul a Pro Savaria jelöltjeként Szombathely 2. választókerületében. Ebben a választókerületben jelenleg összesen három indulóról tud a lap. Itt indul Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!) és a jelenleg pártja bizalmát egyedüliként élvező alpolgármester, Illés Károly.

Nem ez az egyetlen mai szombathelyi történés. Ma írtuk, hogy hosszabb interjút adott az Úgytudjuk.hu-nak Koczka Tibor, Szombathely egykori fideszes alpolgármestere. Koczka 2014-ben még a Fidesz listavezetője volt, öt éve alpolgármester, most viszont már szóba se állnak vele a fideszes vezetők, Hende Csabával való konfliktusa a nyilvánosság előtt zajlik.

A lapnak Koczka azt mondta, hogy „az első igazán nagy felháborodása” tavasszal volt, amikor 

a frakciótársaimnak – meg nekem is, csak én nem hajtottam végre – kiadták, hogy bevándorláspártinak, szivárványkoalíciósnak, meg árulónak kell megszólítani a képviselőtársainkat.

Koczka szerint ő nem hajtotta végre ezt az utasítást. 

Rovatok