Index Vakbarát Hírportál

Románia három év után átadta a nyíregyházi gyilkost

2019. szeptember 5., csütörtök 08:11 | aznap frissítve

Feladta magát a férfit, aki fizetés nélkül távozott egy boltból, majd lefejelte a biztonsági őrt. A 27 éves Cs. Roland ellen, a gyanú szerint 2019. augusztus 31-én éjfél előtt két másik férfivel bement egy XX. kerületi áruházba és a kasszasort kikerülve egy üveg itallal a kezében fizetés nélkül akart távozni. A biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de a Cs. lefejelte, majd elfutott. A nyomozók a kamerás felvételek segítségével azonosították a férfit, aki szeptember 5-én délután feladta magát a kerületi rendőrkapitányságon. (Rendőrség)

Magyarországra került a nyíregyházi gyilkos. A román hatóságok átadták a magyar rendőröknek a 2016-os nyíregyházi gyilkosság elkövetésével gyanúsított román orvost. A Sátoraljaújhelyen praktizáló román tüdőgyógyász volt az, aki 2016. augusztus 31-én egy családi házba behatolva gyerekeik szeme láttára rálőtt az édesanyára és édesapára. A nő nem élte túl a támadást, a férje állapota sokáig válságos volt, kómában feküdt, fél oldalára lebénult, de hosszú rehabilitáció után sikerült felépülnie (a hét éves ikerpárt azért kímélte meg, mert megsajnálta őket). A tett oka szerelmi csalódás volt; az orvos egykori szeretője megígérte neki, hogy összeházasodnak, mégi visszament a férjéhez és gyermekeihez. A gyilkosság után a férfi Romániába menekült, ahol letartóztatták, de kiadatása előtt még lefolytatták ellene a tiltott fegyverviselésért indított romániai büntető eljárást. (Rendőrség)

Felrúgott egy idős férfit a rabló, de feltartották. A XV. kerületi Csobogós utcában rontott rá áldozatára a 21 éves P. János kedden. Hátulról megrúgta a lábát, amitől az idős férfi elvesztette az egyensúlyát és elesett. A rabló ekkor elvette a táskáját és elszaladt. Az áldozat azonban gyorsan felhívta a közelben lévő fiát, aki megtalálta a tettest, és a táskát is visszaszerezte, a benne lévő iratokkal és a befizetett lottószelvényekkel együtt. A rendőrök bevitték P. Jánost. (Rendőrség)

Eltűnt egy 58 éves nő a Józsefvárosból. Makay Stefánia Máriát utoljára a Rákóczi út és a Vas utca kereszteződésében látták szerdán este fél tíz körül. Körülbelül 175 centiméter magas, eltűnésekor fekete felsőt, sötét nadrágot és sötét cipőt viselt. (Rendőrség)

Súlyosan bántalmazta mozgáskorlátozott vendéglátóját egy nő Tatabányán. Az erősen ittas vádlott az idén január 17-én közösen nézte a tévét a vendéglátójával, közben beszélt hozzá, a vendéglátó azt kérte, hogy hagyja abba, erre brutálisan nekiesett. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerint a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülésként bal halántéktáji, bal első szemzug és homloktáji zúzódásokat, valamint bal arcfeli hámfosztást szenvedett. Ha a bűncselekményt az előkészítő tárgyaláson elismeri, úgy 4 év 7 hónap fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélik.

Bántalmazta volt élettársát és a megölésével fenyegette. A Veszprémi Járásbíróság döntése szerint egy pakisztáni állampolgárságú férfi 60 napig köteles magát távoltartani a volt élettársától, illetve erre az időre a közösen lakott ingatlanukat is el kell hagynia. Az ügyben a 68 éves nő tett bejelentést szeptember 2-án, miután a volt élettársa a lakrészének ablakát betörte, majd őt ököllel többször megütötte, az elmúlt időszakban pedig megöléssel is fenyegette. A nő a bántalmazás miatt nem kívánt büntetőeljárást kezdeményezni, de a férfival szemben rendőri intézkedést, illetve megelőző távoltartást kért.

Rovatok