Index Vakbarát Hírportál

Egres Béla megviccelte a médiát és még a miniszterelnökség is bedőlt neki

2019. szeptember 5., csütörtök 09:26 | aznap frissítve

Az továbbra sem ismert, hogy mi okozta az egy hónappal ezelőtti budapesti bűzt, amely elárasztotta Budapestet, az viszont kiderült, hogy a bűzért felelősséget vállaló cég és annak állítólagos marketing igazgatója nem létező személyek. Ez nem sokkal azután kiderült, hogy nyílt levélben vállalták a bűzért a felelősséget és elnézést kértek.

Az eset miatt Bangóné Borbély Ildikó szocialista parlamenti képviselő írásbeli kérdést intézett a kormányhoz, amelyre Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszolt, és ő is a nem létező cég nem létező személyére hárította a felelősséget. Az Átlátszó.hu azt írja, hogy az egész mögött (mármint a kamucég és a kamu marketing igazgató mögött) egy bizonyos Egres Béla áll, akiről azt írják, hogy az elmúlt években sportot űzött abból, hogy különféle szervezetek nevében nyilatkozott a médiában.

A Bíróság.hu-ra hivatkozva azt írják, hogy „egy nem létező szervezet, a Jövő Generációja Egyesület vezetője, aki arról híres, hogy különböző politikai pártok, cégek és csoportok nevében nyilatkozik anélkül, hogy az érintettek tudnának róla.” Ő találta ki a bűzért elnézést kérő Csongrádi Eszter nevet is. Többek között tiltakozó diákokat riogatott, a Madách Imre Gimnáziumnak fenyegető levelet írt (ennél azt állította, hogy valaki visszaélt a nevével, írja az Átlátszó.hu), de a CÖF, a Jehova Tanúi és a Fradi ultrák nevében is tiltakozott már.

Rovatok